Un nou estudi d’investigadors de l’IOE les pressions per emmascarar aspectes neurodivergents d’un mateix a la feina.

Investigadors del Centre de Recerca en Autisme i Educació (CRAE) comparen les motivacions darrere de l’emmascarament com a resposta adaptativa i les pressions que s’enfronten les persones autistes i neurodivergents a la feina.

El terme «emmascarament» es refereix a amagar els trets d’un durant la interacció social. Les investigacions mostren que això és particularment comú per a les persones autistes, tot i que moltes persones no autistes també es fan «màscara».

L’equip va enquestar adults autistes, neurodivergents i no autistes neurotípics al Regne Unit per entendre per què alguns empleats senten la necessitat d’amagar aspectes de la seva identitat i personalitat. Van optar per examinar el lloc de treball, ja que consideraven que aquí és on predominaria l’emmascarament. L’elecció també els va permetre comparar les motivacions i les conseqüències de l’emmascarament en altres contextos socials o formals.

Emmascarament com a resposta adaptativa

Els investigadors van trobar que l’emmascarament era una «resposta adaptativa» contra qualsevol possible resultat social i laboral negatiu, en particular les pressions úniques reportades tant per persones neurodivergents no autistes com per autistes.

Una pressió que van identificar va ser l’estigma. Els treballadors autistes i neurodivergents, per exemple, denuncien l’emmascarament per evitar possibles reaccions negatives dels companys i dels empresaris. Una altra motivació que es va informar darrere de l’emmascarament va ser la importància dels objectius socials, com ara «adaptar-se» a la feina o mantenir una ocupació significativa.

El document va ser coautor dels investigadors del CRAE Amber Pryke-Hobbes, Jade Davies, Adam Livesey, Amy Walker i la professora Anna Remington, la professora Elizabeth Pellicano (UCL Brain Sciences) i Brett Heasman (York St John University).

El document es va publicar a PLOS One el 6 de setembre de 2023. L’estudi va ser finançat per Autistica i el CRAE compta amb el suport de la Pears Foundation.

Enllaços

Llegit a:

University College London