Tots els professors haurien d’estudiar la neurociència del TDAH. Aquí teniu el perquè.

Les conseqüències no són l’únic camí per canviar el comportament. Mitjançant el marc de la neurociència educativa aplicada, els educadors poden centrar-se a comprendre els dèficits del TDAH que desencadenen problemes de conducta. Ensenyar als educadors neurociència del TDAH augmenta les possibilitats d’èxit dels estudiants.

La “integració” dels nens amb discapacitat a les aules de les escoles d’educació general s’ha tornat omnipresent, però la seva taxa d’èxit és només moderada. Aquesta pràctica fracassa lamentablement a l’hora de corregir conductes que són manifestacions de la discapacitat d’un estudiant. Les habilitats endarrerides haurien de ser el focus principal, independentment de si es relacionen amb l’exclamació, per exemple.

Les escoles solen suspendre els estudiants que tenen TDAH per “interrupcions” a l’aula derivades d’un comportament que no poden controlar. Els educadors i els administradors recorren regularment a pràctiques disciplinàries que ignoren els drets dels estudiants amb discapacitat i les seves famílies. De fet, la idea que les conseqüències són l’únic camí per provocar un canvi de comportament és generalitzada entre els professors d’educació especial i equivocada. No ha de ser així. Aquestes conseqüències punitives neguen als estudiants amb TDAH l’accés a una educació adequada.

Unir la recerca i la pràctica de la neurociència

La neurociència educativa aplicada, una de les àrees de recerca i pràctica de més ràpid creixement, és un marc a través del qual estudiants i adults (educadors, consellers i pares) aprenen a gestionar i regular les emocions per avançar cap a objectius positius. Aquest procés també implica ensenyar als estudiants sobre la seva pròpia funció cerebral perquè puguin comprendre i modificar millor el seu comportament. En lloc de centrar-se en les conseqüències com a camí per corregir comportaments no desitjats, la neurociència educativa aplicada pregunta com funcionen els cervells en un moment donat i ofereix als educadors mètodes útils per respondre, inclòs el control del seu propi estat emocional.

Ensenyar als educadors neurociència del TDAH

Hem d’ensenyar als educadors sobre la funció cerebral i els comportaments que es deriven del TDAH i altres diagnòstics, i després responsabilitzar els educadors i les escoles quan distribueixen les suspensions en lloc d’ensenyar habilitats de funció executiva que augmenten les possibilitats d’èxit dels estudiants.

Llegit a:

All Teachers Should Study ADHD Neuroscience. Here’s Why.