És possible que el cervell dels nens amb autisme no “vegi” sempre el llenguatge corporal

Adonar-se i entendre què significa quan una persona s’inclina en una conversa o fa un pas enrere i es creua de braços és una part vital de la comunicació humana. Els investigadors de Del Monte Institute for Neuroscience de la University of Rochester han descobert que els nens amb trastorn de l’espectre autista no sempre processen els moviments corporals de manera eficaç, especialment si es distreuen amb una altra cosa. “Aquesta investigació és un pas vital per crear un espai més inclusiu per a les persones amb autisme, donant una visió de com el seu cervell processa una part no parlada de la comunicació”.

Ser capaç de llegir i respondre al llenguatge corporal d’algú és important en les nostres interaccions diàries amb els altres”, va dir Emily Knight, M.D., Ph.D., investigadora clínica i postdoctoral en Pediatria i Neurociència, és la primera autora de l’estudi publicat a Molecular Autism. “Els nostres resultats suggereixen que quan els nens amb autisme es distreuen amb una altra cosa, el seu cervell processa els moviments d’una altra persona de manera diferent que els seus companys”.

Diferències clau en els processos cerebrals

Mitjançant l’electroencefalograma (EEG), els investigadors van gravar les ones cerebrals de nens amb i sense autisme mentre miraven vídeos de punts en moviment que estaven disposats per semblar una persona. En aquests vídeos, els punts es mouen per representar accions com córrer, donar puntades o saltar, i de vegades es giraven en diferents direccions o es barrejaven per deixar de moure’s com una persona. Es va demanar als nens de 6 a 16 anys que se centressin en el color dels punts o si es moguessin com una persona. Els investigadors van trobar que les ones cerebrals dels nens amb autisme no es processaven quan els punts es movien com una persona si estaven centrats en el color del punt.

Si el seu cervell està processant menys els moviments corporals, pot ser que tingui més dificultats per entendre les altres persones i hauran de prestar una atenció addicional al llenguatge corporal per veure’l”, va dir Knight. “Saber això pot ajudar a guiar noves maneres de donar suport a les persones amb autisme”.

Crear un espai més inclusiu per a les persones amb autisme

Aquesta és una evidència més de com el cervell d’una persona amb autisme està processant el món que l’envolta”, va dir John Foxe, Ph.D., autor principal de l’estudi. “Aquesta investigació és un pas vital per crear un espai més inclusiu per a les persones amb autisme, donant una visió de com el seu cervell processa una part no parlada de la comunicació”.

Altres autors inclouen Ed Freedman, Ph.D., de University of Rochester Medical Center, John Butler, Ph.D., Aaron Krakowski, y Sophie Molholm, Ph.D., de Einstein College of Medicine. Aquesta investigació va comptar amb el suport del National Institute of Mental Health i el University of Rochester Intellectual and Developmental Disability Research Center (UR-IDDRC) i el Rose F. Kennedy Intellectual and Developmental Disabilities Research Center (RFK-IDDRC).

Llegit a:

University of Rochester Medical Center