Investigar la interacció entre el cos, els sentiments i els pensaments mitjançant diversos mètodes d’imatge cerebral.

La combinació de diferents tècniques d’imatge i mètodes de ciència del comportament dóna com a resultat una comprensió més profunda de com el cervell processa els estímuls. En això està treballant la Prof. Dra. Adriane Icenhour, qui forma part de la recentment establerta càtedra de neurociència afectiva de la Facultat de Medicina de la Ruhr-Universität Bochum

Com el cervell processa els estímuls

El nucli de la seva recerca és la imatge multimodal. Icenhour combina processos i mètodes, i els relaciona entre ells en funció de la pregunta. Aquests inclouen imatges funcionals (per exemple, imatges de ressonància magnètica funcional), imatges estructurals (per exemple, imatges de ressonància magnètica) i mètodes espectroscòpics (per exemple, espectroscòpia de ressonància magnètica).

Per a mi, la imatge cerebral és el centre de la neurociència.

La combinació de diferents mètodes neurocientífics i de ciències del comportament obre un ventall molt ampli amb el qual podem obtenir una comprensió més profunda de com el cervell processa determinats estímuls i com el cervell es pot comunicar, fins a un nivell bioquímic”, diu Icenhour. “Per a mi, la imatge cerebral és el centre de la neurociència. La meva fascinació personal rau en la interacció i la comunicació entre el cos, els sentiments i els pensaments, i com això, transmès a través del cervell, configura la nostra salut i també nombroses malalties. Un focus del meu treball és el dolor, on es pot observar exactament aquesta interacció i també la disfuncionalitat d’aquesta interacció, especialment en el dolor crònic”.

La por modifica la concentració de neurotransmissors

La científica descriu un exemple concret de la seva investigació de la següent manera: “En un estudi, per exemple, vam analitzar com es comporta al cervell la concentració de neurotransmissors inhibidors i excitadors, les dues substàncies missatgers centrals glutamat i GABA, i com es relaciona amb la connectivitat de l’àrea cerebral examinada. Hem pogut determinar que els símptomes d’ansietat addicionals en pacients amb dolor crònic en particular estan relacionats amb un canvi en la concentració de neurotransmissors i que això també s’associa amb un canvi en la connectivitat, és a dir, la comunicació amb altres àrees del cervell”.

Llegit a:

Ruhr-Universität Bochum